Perfect Vision 7

In de eyeLine online publiceren we de mening en ervaringen van onze klanten en medewerkers. Hieronder staat het verhaal van Lilian Paulus.

Klik hier om het origineel te lezen.


" 't Optiek in Zierikzee is gespecialiseerd in de oogzorg. We bieden klanten een volledig oogonderzoek en we kunnen fundusfoto's maken. Met behulp van gesloten patiëntendossiers kunnen we medische gegevens via de huisarts naar de oogarts laten gaan als de klant dit wil. Ik werk als contactlensspecialist in de winkel en heb ook al heel wat optometriewerk gedaan. Een andere pijler van onze zaak is het aanpassen van nachtlenzen. Bij het grote publiek is het bestaan van deze lenzen nog niet echt bekend. We stoeien op dit moment veel met multifocale zachte lenzen. Het is mooi om voor de klant de beste oplossing te kunnen vinden.

't Optiek is misschien wel de gezelligste optiekzaak van Nederland. Iedere dag werk ik met twee collega's samen. We zitten in één van de oudste pandjes van de stad. Het wordt heel veel gefotografeerd. Met regelmaat staat er een nieuwe groep toeristen voor de deur die foto's aan het maken zijn van de buitenkant. Of een gids staat een prachtig verhaal te vertellen over de achtergrond van 'de Zwaan' zoals ons pand heet. Tijdens de Watersnoodramp is de zaak ingestort. Na de ramp hebben ze steen voor steen de muren weer opgebouwd. Wat we zeker weten is dat er al heel lang een optiekzaak in gevestigd is. Onze voorganger was Bergmans Optiek, daarvoor zat er een juwelier in die aan het begin van de vorige eeuw hier zijn bedrijf runde.

In deze tijd van het jaar is er veel vraag naar nachtbrillen. Met Shamir doen we op dat gebied nog niet veel. We nemen vooral voor de bijzondere gevallen contact op. Voor grote glazen, gecurvde glazen, sportglazen, noem maar op. Laatst kregen we nog een apart verzoek van een klant, voor roze degrade glazen. Ze heeft best veel brillen en altijd bijzondere eisen, waarvan wij weleens denken dat dat haast niet kan. Toch weet Shamir er dan wel een oplossing voor.  Het resultaat was een supergave bril. Ik ga ook het nieuwe relaxglas uitproberen, een glas dat nog net niet multifocaal te noemen is. Speciaal voor mensen die bijna een leesbril nodig hebben."

© 2011 Shamir Optical Industry Ltd. | Web design: studio3 | Developmant: Joomi