Perfect Vision 4

In de eyeLine online publiceren we de mening en ervaringen van onze klanten en medewerkers. Hieronder staat het verhaal van John Pater.

Klik hier om het origineel te lezen.

 

 

,,Shamir Optical industries heeft vorig jaar het bedrijf NewTop overgenomen, waar ik al zes jaar werkte. Voor de overname waren we vooral gericht op het product dat we verkochten. Nu is dat accent verschoven naar klantgerichtheid. Wat houdt dit nu in? Nu kijken we vooral naar de persoonlijke wensen van de klant, naar de manieren waarop de opticien bijvoorbeeld een glas wil bestellen. We hebben een complete aftersales-afdeling opgezet, relatiebeheer was er vroeger niet.

Ons automatiseringsysteem heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Zodra we een pakketje ontvangen, krijgt de klant een e-mail dat de zending binnen is. We maken daarnaast de hele bestelling van A tot Z inzichtelijk. We merken dat klanten het waarderen dat we ze stapje voor stapje laten zien wat er met hun order gebeurt.

Momenteel zijn we bezig om ons glasboek te digitaliseren. Dat kost veel tijd, omdat we het op de juiste manier moeten aanleveren voor de bekende optiekprogramma's. Een ander actueel project is de introductie van de Transitions Xtractive. Shamir is de eerste grote leverancier die deze glazen verkoopt op de Nederlandse markt. We kunnen een nieuw materiaal relatief snel introduceren omdat we vooral met FreeForm technologie produceren. Hierdoor hoeven we niet te wachten op een eigen halffabrikaat.

Wat mij zo goed bevalt aan het werken voor Shamir? De lijnen naar boven zijn heel kort. Ik praat met mensen van Research & Development in Israël en de productie in Portugal. Als ik vind dat het productaanbod nog niet compleet is, wordt daarover gediscussieerd. Eigen initiatief staat hoog op mijn wensenlijstje en dat van mijn werkgever. Ik vind het uniek dat een opticien ons kan vragen of we een nieuw type glas kunnen ontwikkelen. Dat duurt misschien een jaar of twee, maar hierdoor kunnen we wel totaalaanbieder zijn en blijven voor de klant.”

© 2011 Shamir Optical Industry Ltd. | Web design: studio3 | Developmant: Joomi