Bedrijfsprofiel

Na de oprichting in 1972 is Shamir Optical Industry Ltd. uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten van hoogwaardige progressieve glazen en halffabricaten. Shamir is wereldwijd bekend door innovatie, technologische verfijning en grondige kwaliteitsbewaking.

Shamir Optical Industry Ltd. begon als producent van bifocale glazen. Na een aantal jaren is het bedrijf gestart met de ontwikkeling van progressieve designs. Door veel tijd en energie in R&D te investeren heeft Shamir een aantal technologische doorbraken gerealiseerd en die toegepast in baanbrekende progressieve ontwerpen. Deze ontwikkelingen zijn samengebracht in de volgende pakketten: Eye-Point Technology®, Direct Lens Technology®, As-Worn Technology™, en FreeFrame Technology™.

 

Met twee fabrieken voor halffabricaten, negen receptslijperijen en een groeiend aantal locale distrubuteurs telt het personeelsbestand ongeveer 1.800 werknemers. In juli 2011 heeft Shamir Optical Industry Ltd. 50% van haar aandelen verkocht aan Essilor. Na deze aandelentransactie is Shamir niet langer neursgenoteerd.  

Shamir Nederland

Shamir Nederland vindt haar oorsprong in NewTop en is snel doorgegroeid naar een volwaardig onderdeel binnen het Shamir bedrijf. Daar waar gewenst is Shamir Nederland een solist, maar altijd teamspeler als het synergie oplevert. Nauw betrokken bij R&D levert het haar bijdrage aan de ontwikkeling en verbetering van producten.

 

 

Bedrijfsprofiel

© 2011 Shamir Optical Industry Ltd. | Web design: studio3 | Developmant: Joomi